1Vermogensbeheer werkt aan uw vermogen. Een optimaal rendement dat aansluit bij uw situatie en wensen. Persoonlijk, doelgericht en tegen een eerlijke prijs.
1Vermogensbeheer is een eigentijdse beleggingsonderneming

Met een gespecialiseerd team beheren we vermogens voor onze klanten: vermogende particulieren, ondernemers, families, stichtingen en kerkgenootschappen. Zij weten dat wij over hun portefeuille waken en dankzij onze unieke investeringsmethodiek kansen weten te herkennen. En voor hen te benutten.

Laat uw vermogen werken

We beleggen volgens onze geheel onafhankelijke investeringsmethodieken waarbij we zorgvuldig zoeken naar een gezond evenwicht tussen risicospreiding en het te behalen rendement. Met een spaarrente op nul, maar wel inflatie en vermogensbelasting weten wij hoe belangrijk het is dat uw vermogen voor u werkt. Met 1Vermogensbeheer heeft u een waardevol partner die u echt begrijpt.

Responsive image
U bent welkom

Wilt u weten wat 1Vermogensbeheer voor u kan betekenen en kosteloos een groeiplan op maat ontvangen? We gaan graag met u in gesprek.

Bij u thuis of bij ons op kantoor.

Benieuwd hoe 1Vermogensbeheer voor u zal beleggen? Doe de profielscan en ontvang uw persoonlijke beleggingsplan.


DE TELEGRAAF COLUMN

De waarde van de euro wordt uitgehold

17 Oct 2020 — Jim Tehupuring

Ik maak me zorgen. Nu is dat niet zo vreemd met de stortvloed aan coronagetallen. Jinek die enkel nog over corona praat, een minister-president die ons streng toespreekt en eindeloze oraties van Hugo de Jonge. Iedereen maakt zich zorgen. Het gevaar dat ik zie heeft betrekking op een langere termijn, maar is net als het virus onzichtbaar: de uitholling van de euro. Vergelijk het met het ‘mondkapjesprobleem’ uit maart. We maakten ons zorgen om ernstige tekorten en dat dreef de prijs tot ongekende hoogte. Schaarste. Nu zien we het tegenovergestelde. Op elke straathoek koop je voor €5 een multipak. Mondkapjes in overvloed. En waar meer van is, wordt minder waard – ook geld. Zo’n tien jaar terug startte de Amerikaanse centrale bank met haar uitvinding om de financiële crisis te lijf te gaan: quantatative easing. Geldverruiming. Wij vonden dat een schande. Italiaanse praktijken! Fed-voorman Ben Bernanke zou de Amerikaanse economie verslaafd maken. Maar zo betweterig als we toen waren, zo handig vinden we dezelfde oplossing nu voor onze eigen economie. De Europese Centrale Bank pompte sinds de corona-uitbraak €1350 miljard in de markt. De eurogroep kwam daarbovenop met een steunpakket van €540 miljard. En zo wordt er een kleine €2000 miljard extra in omloop gebracht. Vijfmaal zoveel als het totaalbedrag dat Nederlanders op de spaarrekening hebben staan! Stelt u zich eens voor: u hebt morgen vijf keer zoveel geld op de bank… Normaliter zou dat leiden tot overbesteding, hoge inflatie en dito rente. Maar niet nu. Door corona is de economie stilgevallen en de ECB controleert het basisrentetarief, waardoor de marktrente niet stijgt. Maar zoals het de waarde van mondkapjes verging, zo zal het ook de euro vergaan. De munt wordt minder waard, simpelweg omdat er steeds meer euro’s zijn. Aantrekkelijk voor wie schulden heeft, maar niet voor wie vermogend is. Dus indien u nog een paar euro’s op de bank heeft staan: ga op zoek naar investeringen die wel de koopkracht van uw vermogen waarborgen. Edelmetalen, vastgoed, kunst, start-ups, grond, klassieke auto’s en uiteraard aandelen bieden daartoe meer zekerheid dan een tanende euromunt. Met vriendelijke groet, Jim Tehupuring

Lees verder

DE TELEGRAAF COLUMN

Sparen anno 2020

05 Oct 2020 — Jim Tehupuring

Een briljante uitvinding: De Penny rekening-spaarpot van de Postbank. Op de basisschool maakte je hier 30 jaar terug echt de blits mee. Een guldentje er in en via een soort glijbaan rolde jouw gulden naar het juiste vakje. Je zag door het venster meteen hoeveel je gespaard had. De Postbank gaf ze aan elke kleuter met een rekening. Eens per jaar legen bij de bank en dan kreeg je nog een cadeautje ook! Het moedigde mij zeker aan om te sparen bij de Postbank. Briljante marketing en bovendien opvoedkundig verantwoord. De uitleg van mijn ouders dat je dankzij rente een jaar later geen fl.100,- meer had, maar misschien wel fl105,- klonk mij te mooi om waar te zijn. Maar het bleek allemaal te kloppen. Anno 2020 mag ik mijn kinderen uitleggen waarom sparen verstandig is. En daar worstel ik mee. Verder dan ‘geld opzij leggen om uiteindelijk iets moois te kopen’ kom ik niet. Want alles van toen is niet meer. Chartaal geld maakt plaats voor giraal geld, de Postbank is verdwenen, die spaarpot dus ook en het verschijnsel rente is deze week officieel ter ziele gegaan. De Rabobank was de laatste grootbank die noodgedwongen negatieve rentes hanteert over tegoeden van meer dan €250.000. Je betaalt 0,5% rente om het op de bank te zetten. Daarbovenop stelde de Europese Centrale Bank dat ze wellicht de oude inflatiedoelstelling laat varen en dat buitengewone omstandigheden inmiddels aan te merken vallen als normale omstandigheden. Vrijvertaald: de rente blijft nog heel lang nul of lager. Wat daarmee voor mijn kinderen geldt, geldt ook voor u en mij. Het is verstandig om een buffertje aan te houden of doelgericht te sparen, maar voor het overige is het veel verstandiger om investeringen te doen en geld voor je te laten werken. Ik heb thuis dus maar uitgelegd dat we via beleggingsapp Semmie jaarlijks het gespaarde geld gaan beleggen en dat het dan uiteindelijk vermeerdert. Het goede spaarnieuws om af te sluiten: via Amazon blijk je gewoon een roze Pennyrekening-achtige spaarpot met euroglijbaan te kunnen kopen. Er zouden op 5 december best eens drie stuks bezorgd kunnen worden. Met vriendelijke groet, Jim Tehupuring

Lees verder

1Vermogensbeheer verzorgt regelmatig analyses voor

RTL Z
FD
Telegraaf
BNR
1Vermogensbeheer©

Brediusweg 19

1401 AB Bussum

035-740 0250
info@1vermogensbeheer.nl
dienstverleningsdocumenten · privacyregelement