OPINIE

Is Tesla een bubbel?

18 Jul 2020 — Fd Artikel

Responsive image

Financieel Dagblad, 18 juli 2020
De spectaculaire opmars van Tesla maakt beleggers enthousiast, maar sommige analisten zoeken tevergeefs rechtvaardiging voor de hoge waardering van het aandeel. Hieronder leest u de reactie van Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer:

Tesla behoort inmiddels tot de gevestigde orde en kan nog veel marktaandeel winnen. Maar waar ik Tesla op $400 al duur vond, en op $1000 belachelijk geprijsd, kan ik de koers van $1500+ nu alleen maar als volkomen irrationeel betitelen.

De beurswaarde van Tesla is momenteel twee keer zo hoog als die van BMW, Volkswagen Group en Daimler samen. Zij verkopen bij elkaar jaarlijks voor ruim €500 miljard aan auto's. Als je denkt dat Tesla ook voor €1000 miljard per jaar kan verkopen (tegen €25 miljard nu) en er straks ruim zoveel Tesla's als Audi's, VW's, Mercedessen, Porsches, Seats en BMW's samen rondrijden, dan is de beurskoers te rechtvaardigen. Tesla is een techbedrijf, maar opereert in de automotive-sector, met automotive-risico's: hoge concurrentie, lage marges en conjuctuurgevoelig.

Maar ik weet ook dat je niet tegen de stroom in moet zwemmen. Elon Musk tovert geregeld een nieuw konijn uit zijn hoed en voor je het weet zit je zelf in een 'short squeeze'.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken

Doe de profielscan en ontvang uw persoonlijke beleggingsplan.


1Vermogensbeheer

Brediusweg 19

1401 AB Bussum

035-740 0250
info@1vermogensbeheer.nl
dienstverleningsdocumenten · privacyregelement