Vragen? Bel: 035-740 0250

Beleid Orderuitvoering

Introductie

Op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) informeren wij u over het Beleid Orderuitvoering van 1Vermogensbeheer.

Dit in het kader van ‘best execution’. Best execution houdt in dat wij alles in het werk zullen stellen om bij het uitvoeren van de order het best mogelijke resultaat voor u te behalen. Het best mogelijke resultaat gaat niet enkel en alleen om de prijs, maar ook om zaken zoals snelheid en uitvoeringskosten.

Aangezien u bij 1Vermogensbeheer een vast tarief betaalt inclusief transactiekosten kunt u er van uit gaan dat wij alles in het werk zullen stellen om de best mogelijke uitvoering voor u te behalen.

De top 5 plaatsen van uitvoering van 1Vermogensbeheer zijn:

 • Euronext Amsterdam
 • Euronext Brussel
 • Euronext Parijs
 • Xetra Frankfurt
 • NYSE Arca

Welke financiële instrumenten vallen onder dit beleid?

Het Beleid Orderuitvoering geldt voor alle beleggingen die wij voor u aankopen en verkopen zoals onder andere maar niet uitsluitend aandelen, obligaties en derivaten.

Voor wie geldt dit beleid?

Het Beleid Orderuitvoering geldt voor alle cliënten van 1Vermogensbeheer.

Welke factoren zijn van belang bij de optimale uitvoering van orders?

Wij zullen alles in het werk stellen om voor u het best mogelijke uitvoering te behalen. Wij letten hierbij op de volgende factoren:

 • Snelheid van uitvoering;
 • Kans van uitvoering en afwikkeling;
 • De uitvoeringsprijs;
 • Kosten van uitvoering;
 • Omvang van de order;
 • Soort order;
 • Overige factoren die van belang kunnen zijn;

Indien wij voor meerdere cliënten dezelfde order moeten uitvoeren dan voegen wij de meest orders samen tot één order. Dit zullen wij vanzelfsprekend niet doen indien dit in uw nadeel is.

De best mogelijke uitvoering gaat zoals aangegeven niet enkel en alleen om de prijs. Is er bijvoorbeeld sprake van hevige marktschommelingen en/of het uitvallen van ordersystemen dan kan bijvoorbeeld de snelheid van uitvoering de belangrijkste factor zijn.

Van welke partijen maakt 1Vermogensbeheer gebruik bij de orderuitvoering?

De orders worden uitgevoerd via Binck of DeGiro. 1Vermogensbeheer geeft de orders elektronisch of telefonisch door aan de desbetreffende partijen. Wij maken van deze partijen gebruik om de best mogelijke uitvoering te behalen.

Waar worden de orders uitgevoerd?

De orders zullen voornamelijk via de gereglementeerde markt worden uitgevoerd. Het kan voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van een multilaterale handelsfaciliteit. Indien het bijdraagt aan een betere uitvoering van de orders kan er een zogenaamde OTC-transactie plaatsvinden. Dit is een transactie buiten de markt om.

Evaluatie Beleid Orderuitvoering

Wij evalueren ons Beleid Orderuitvoering continu en zullen eventuele aanpassingen indien noodzakelijk direct doorvoeren. Van deze wijzigingen zullen wij u niet persoonlijk op de hoogte stellen, maar de laatste versie van het Beleid Orderuitvoering is direct beschikbaar op www.1vermogensbeheer.nl.