Vragen? Bel: 035-740 0250

Top-van-alles

Jim Tehupuring, De Telegraaf column

Sinterklaas is vertrokken, de kerstboom staat en het nieuwe jaar is in zicht. Traditioneel betekent dit dat we worden overspoeld met jaaroverzichten, muziektop1000 en de trends voor komend jaar.

Voor beleggers horen daar ook de favorietenlijstjes bij met aandelen die het komend jaar goed zullen presteren. Bezoek een financiële website en u vindt ze. Ook mij wordt door verschillende media gevraagd welke aandelen ik kansrijk acht voor 2018. Nu vind ik ten eerste dat je niet van jaar-tot-jaar moet beleggen, maar aandelen waar je positief op bent ook nu al in portefeuille dient te hebben.

Ik noem dus 3 aandelen die ik al in portefeuille heb en waar ik naar de toekomst toe positief over ben. Qua waardering en toekomstpotentie zijn dat voor mij (met oplopend risico) vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, Ahold-Delhaize en TomTom.

Waar ik echter voor waarschuw is dat je nooit klakkeloos dan maar deze aandelen ook moet kopen. Je moet uiteraard je eigen research doen, maar ook achterhalen hoe goed de tipgever het zelf doet.

Deze tipgever deed het overigens in 2017 minder dan andere jaren. Ook dat hoort bij beleggen. Als belegger is het sowieso belangrijker om verliezen te beperken dan dat je in bezit bent van de hardst stijgende aandelen. Het is een illusie om te denken dat je altijd kunt verdienen.

Wie in staat is om 7 van de 10 beleggingen winstgevend af te sluiten presteert uitstekend. Dat blijft ook komend jaar mijn uitgangspunt, maar over een jaar mag u mij afrekenen op mijn lijstje voor 2018.

Jim Tehupuring