Vragen? Bel: 035-740 0250

Veelgestelde vragen

Algemeen

> Waar staat 1Vermogensbeheer voor

Wij willen het voor u zo éénvoudig mogelijk maken zonder concessies te doen aan kwaliteit.  Wij willen u op een overzichtelijke en 1-voudige wijze begeleiden in het beheer van uw vermogen.

> Wie is de eigenaar van 1Vermogensbeheer

1Vermogensbeheer B.V. is eigendom van Jim Tehupuring en Albert Jellema.

> Wanneer zijn jullie gestart

Wij zijn eind 2014 gestart.

> Ik ben mijn wachtwoord/gebruikersnaam kwijt

Op het inlogscherm staat een knop “wachtwoord vergeten”. Klik hier op en u ontvangt in uw mailbox een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt kiezen. Lukt dit niet stuurt u dan een mailtje naar info@1vermogensbeheer.nl

> Wat krijg ik te zien als klant

In uw persoonlijk dashboard ziet u onder andere uw portefeuille, rendement, mutaties en facturen.

> Valt 1Vermogensbeheer onder toezicht vd AFM

Ja. De AFM houdt toezicht op 1Vermogensbeheer B.V. en de onderneming beschikt over alle benodigde vergunningen.

> Wanneer is 1Vermogensbeheer geopend

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt bellen naar 035-740 0250 en uiteraard altijd mailen naar info@1vermogensbeheer.nl. We houden kantoor in Bussum aan de Brediusweg 19.

> Bekijk de 1Vermogensbeheer sitemap

Bekijk hier de sitemap van 1Vermogensbeheer.

> 1Vermogensbeheer beleggingsbeleid

Een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van 1Vermogensbeheer betreft het beleggingsbeleid. Door vragen te stellen over het beleggingsbeleid krijgt u een goed beeld van het beleid van een beleggingsonderneming. Hierdoor kunt u de afweging maken of dit beleid bij u past. Het ene beleggingsbeleid is immers het andere niet.

Lees hier meer over het 1Vermogensbeheer Beleggingsbeleid waarin wij antwoord geven op de beleggingsinhoudelijke vragen.

> 1Vermogensbeheer beleggingsinstrumenten

Uw 1Vermogensbeheer portefeuille wordt ingericht met verschillende soorten beleggingen. In het document 1Vermogensbeheer Beleggingsinstrumenten omschrijven wij de belangrijkste kenmerken en risico’s van de instrumenten die wij kunnen gebruiken in het beheer van uw vermogen.

U betaalt ons naar prestatie

> Wat kost 1Vermogensbeheer

Bij 1Vermogensbeheer rekenen we de volgende kosten:

 1. Vast all-in tarief van 1 procent – minimaal € 1000,- vaste kosten
 2.  25% korting op all-in tarief als we voor u verlies maken
 3. 10% per jaar over uw vermogensgroei
> Betaal ik transactiekosten

In tegenstelling tot veel andere vermogensbeheerders betaalt u bij 1Vermogensbeheer geen transactiekosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De kosten voor de transacties betalen wij uit de vaste all-in vergoeding (minimaal € 1000,-) van één procent.

> Werkt 1Vermogensbeheer met een high-water mark

Nee. Bij 1Vermogensbeheer betaalt u een prestatievergoeding van 10% over uw vermogensgroei na kosten per kalenderjaar inclusief BTW. Wij maken onze vergoeding dus deels afhankelijk van het rendement. Na een positief jaar rekenen wij iets extra en na een negatief jaar ontvangt u een korting van 25% op de onkostenvergoeding. Elk jaar beginnen wij bij de berekening van de prestatievergoeding opnieuw.

> Welk rendement kan ik bij jullie verwachten

Het doelrendement van onze vier profielen over een langere periode is als volgt:

 • Defensief 5%
 • Behoedzaam 6%
 • Offensief 8%
 • Speculatief 9.5%
> Zijn de rendementen op de website echt

De gepresenteerde rendementen zijn gebaseerd om meerdere achterliggende klanten. Alle gepresenteerde rendementen zijn na aftrek van alle vaste kosten.

> Ontvang ik een BTW-factuur

Ja. In uw persoonlijke inlogomgeving kunt u uw facturen inzien en downloaden.

> Wanneer en hoe betaal ik

De onkostenvergoeding brengen wij aan het begin van iedere maand in rekening en de prestatievergoeding aan het einde van elk jaar. De eventuele korting van 25 procent ontvangt u gedurende het nieuwe kalenderjaar.

 

Klant worden en opzeggen

> Hoe word ik klant

In 8 stappen bent u klant bij 1Vermogensbeheer:

 1. Bepaal uw risicoprofiel volledig online – klik hier.
 2. U ontvangt een tweetal contracten. Vul deze in en onderteken de contracten. Opent u een zakelijke rekening vul dan de Verklaring Juridische Entiteiten in en onderteken deze.
 3. Stuur alle documenten tezamen met een kopie legitimatie retour naar info@1vermogensbeheer.nl of per post naar 1Vermogensbeheer, Brediusweg 19, 1401 AB Bussum.
 4. U ontvangt van BinckBank een bevestigingsbrief met de gegevens van uw rekening.
 5. U ontvangt van 1Vermogensbeheer uw wachtwoord om in te loggen op uw rekening bij BinckBank.
 6. Stort het bedrag dat uw wilt beleggen op uw rekening.
 7. Wij beleggen uw vermogen op dezelfde wijze als ons eigen geld.
 8. U ontvangt uw persoonlijke inlogcode van 1Vermogensbeheer om in te loggen in uw persoonlijke omgeving.
> Hoe bepaal ik mijn profiel

Aan de hand van een set vragen die u op onze website beantwoordt, ontvangt u uw persoonlijke beleggingsplan. In uw beleggingsplan krijgt u een overzicht van uw risicoprofiel en een indicatie van hoe wij uw vermogen zullen beleggen.

U heeft de mogelijkheid om een lager of hoger risicoprofiel te kiezen. Het is echter belangrijk dat het profiel aansluit bij persoonlijke situatie. Zo beschermt u zichzelf tegen het nemen van risico’s die niet passen bij uw persoonlijke situatie.

 

> Hoeveel geld moet ik storten

Onze minimum fee van €1.000 is goed te verantwoorden voor een vermogens vanaf €100.000,-. De vaste kosten bedragen dan 1% van het vermogen op jaarbasis inclusief transactiekosten, bewaarloon en BTW.

> Hoe kan ik opzeggen

U kunt uw rekening per email opzeggen. De opzegging wordt vervolgens nog dezelfde dag in behandeling genomen.

> Wat is de opzegtermijn

De opzegging gaat in per direct. Voorbeeld: zegt u uw rekening op 18 augustus op, dan gaat de opzegging per 18 augustus in.

> Mag ik meerdere rekeningen openen

Ja. U kunt meerder rekeningen openen met verschillende profielen. Wel is het belangrijk dat het gekozen profiel goed aansluit bij het specifieke doel.

Service

> Wat houdt vermogensbeheer in

Als u klant wordt bij 1Vermogensbeheer dan houdt dat in dat 1Vermogensbeheer voor rekening en risico van de Cliënt en overeenkomstig een Cliënt specifiek beleggingsplan, belegt in effecten (het “Vermogensbeheer”).

 

> Hoe beheert u mijn vermogen

1Vermogensbeheer beheert uw vermogen op basis van uw persoonlijke beleggingsplan. Op basis van de door u verstrekte informatie bouwen en onderhouden beheren we een uitgebalanceerde portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel bouwen we deze op uit de volgende bouwstenen: aandelen, obligaties van ondernemingen en overheden en onroerend goed. Voor portefeuilles vanaf €250.000 wenden wij opties aan voor een verbetering van de risico/rendementsverhouding

> Krijg ik een persoonlijk aanspreekpunt

Bij 1Vermogensbeheer krijgt u toegang tot een team van 6 die 5 dagen per week  voor u klaar staan. U kunt altijd mailen en bellen met uw vraag.

 

> Kan ik altijd bij mijn geld

Ja. Het is en blijft uw geld. Indien u geld wilt opnemen of storten stuurt u ons dan een bericht en wij regelen dit binnen enkele werkdagen. Hiermee zijn geen kosten gemoeid.

> Beleggen de medewerkers van één mee

Uw belang is ons belang. Bij 1Vermogensbeheer beleggen wij identiek aan u met een substantieel deel van ons vermogen. Wat wij een goed idee vinden voor uw beleggingsportefeuille kopiëren we 1 op 1 naar onze eigen portefeuille. Zo streven we beide hetzelfde doel na en heeft u de garantie dat we ons uiterste best doen om een goed resultaat te behalen.

> Kan ik langskomen voor een persoonlijk gesprek

U bent altijd welkom op de Brediusweg 19 te Bussum. Belt u ons van te voren wel even om dit in te plannen via 035-7400250.

> Hoe kan ik een klacht indienen

Graag ontvangen wij uw klacht per brief op het volgende adres: Brediusweg 19, Bussum, 1401 AB.

Wij zijn aangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en hebben verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als niet bindend te aanvaarden.